Oranje Futsal begint met ruime overwinning aan tweeluik

0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

Oranje Futsal heeft gisteravond het eerste oefenduel in het tweeluik tegen Saudi-Arabië met 7-2 gewonnen. Op de KNVB Campus in Zeist liet bondscoach Miquel Andrés drie nieuwkomers debuteren. Gianni Tiebosch stal met twee goals direct de show. Ook de pas zeventienjarige Kai Cosijn en Yordi Orriëns maakten voor het eerst speelminuten.

Bron: OnsOranje

Halverwege stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, dankzij goals van Tiebosch en Mohamed Chih. Toch had Nederland het allerminst gemakkelijk. Daarvoor stichtte de tegenstander te vaak gevaar. Het was mede aan doelman Dave Stet te danken dat Oranje zonder tegengoal kon gaan rusten.

Ondanks de kansen voor Saudi-Arabië was de wedstrijd in de tweede helft snel beslist. Said Bouzambou maakte de 3-0 waarna de tegenstanders iets terugdeed. Oualid Tarifit, Tiebosch en Abdessamad Attahiri zorgden er daarna binnen korte tijd voor dat de voorsprong was opgelopen tot 6-1.

Pas in de slotminuut kwam daar verandering in. Nadat de ploeg van Andrue Plaza de 6-2 had aangetekend, zette Ayoub Boukhari de eindstand op het scorebord.

Veel energie

Miquel Andrés was tevreden met de overwinning, maar vond de uitslag geflatteerd. “We waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar Saudi-Arabië heeft wel een aantal goede mogelijkheden laten liggen. Wij maakten het verschil door te spelen met veel energie. Vooral aanvallend ging er nog veel mis, maar dat is logisch bij een team met nieuwkomers dat nog niet veel heeft samengespeeld.”

Over de drie debutanten was Miquel Andrés te spreken. “Ze hebben alle drie laten zien veel potentie te hebben. Dat Gianni direct twee keer scoort, is voor hem heel mooi. Hij heeft nog weinig internationale ervaring, maar heeft direct bewezen dat hij ook bij Oranje gemakkelijk scoort. Als coach is zo’n speler natuurlijk fijn om in de ploeg te hebben.”

Voorbereiding op finaleronde WK-kwalificatie

Vandaag (zondag 4 september) komt Oranje Futsal opnieuw in actie tegen Saudi-Arabië. De aftrap op de KNVB Campus in Zeist is om 12.00 uur. “Ik wil zoveel mogelijk spelers in actie zien en wedstrijdritme laten opdoen. Zeker zo vlak na de vakantie is het goed wanneer iedereen speelminuten maakt. Alle spelers die vandaag op de bank zijn blijven zitten, krijgen daarom morgen een kans”, besluit Miquel Andrés.

De duels dienen als voorbereiding op de finaleronde van de kwalificatie voor het WK 2024. Vrijdag 15 september a.s. is Kazachstan in het Topsportcentrum van Almere om 20.00 uur de eerste tegenstander. Woensdag 20 september a.s. speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan.

BESTEL HIER DE KAARTEN VOOR HET WK-KWALIFICATIEWEDSTRIJD TEGEN KAZACHSTAN

Meer info: WK Futsal 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P