Oranje Futsal wint ook tweede oefenwedstrijd in aanloop naar WK-kwalificatie

0 0
Leestijd:2 Minuten, 22 Seconden

Oranje Futsal heeft ook in het tweede oefenduel met Saudi-Arabië vertrouwen getankt voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Azerbeidzjan. Na de 7-2 op zaterdag volgde zondag een 5-1 zege voor de ploeg van Miquel Andrés.

Bron: OnsOranje

Voor de bondscoach was het resultaat van ondergeschikt belang in de besloten duels op de KNVB Campus in Zeist. Miquel Andrés wilde dit weekend vooral gebruiken om zijn team klaar te stomen voor de finaleronde van de WK-kwalificatieronde en de nieuwe jongens die hij in zijn selectie had opgenomen aan het werk zien. Zaterdag gunde hij voor het eerst speelminuten aan Gianni Tiebosch, Kai Cosijn en Yordi Orriëns. Aboubakr Ouaddouh, Ismail Ouaddouh, Mika Spigt en Ayoub el Boubsi maakten zondag hun debuut.

Waar Miquel Andrés in de eerste wedstrijd nog veel mis zag gaan als logisch gevolg van de wisselende samenstelling van het team, merkte hij een dag later verbetering op. “De overwinning vandaag was minder ruim, maar ons spel was beter. We vonden goede oplossingen en creëerden meer kansen.”

Veilige voorsprong

Je kunt er onmogelijk klaar voor zijn wanneer je een team treft dat twee jaar geleden nog in de halve finale van het WK stond

Het zorgde ervoor dat Oranje voor rust al een veilige 3-0 voorsprong nam dankzij treffers van Denzel van Houtum, Said Bouzambou en Ayoub Boukhari. De Saudi’s, die onlangs nog het sterke Japan met 2-1 hadden verslagen, deden pas vlak voor rust iets terug waardoor er een 3-1 ruststand op het scorebord stond.

Na tien minuten in de tweede helft maakte Nederland dankzij opnieuw Boukhari en debutant Ismaïl Ouaddouh twee treffers vlak achter elkaar. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Het energieke Saudische team kon daar niets meer tegenover zetten.

Klaarstomen

Nu dit tweeluik erop zit, heeft Miquel Andrés nog twaalf dagen de tijd om zijn team klaar te stomen voor Kazachstan, de eerste tegenstander in de finaleronde van de WK-kwalificatie. De spelers keren dinsdag terug voor een gezamenlijke training. Vanaf zaterdag komt het team bij elkaar in de aanloop naar de twee belangrijke WK-kwalificatieduels. “Je kunt er onmogelijk klaar voor zijn wanneer je met Kazachstan een team treft dat twee jaar geleden nog in de halve finale van het WK stond, terwijl wij ons al meer dan twintig jaar niet hebben gekwalificeerd.”

“Het liefst zou ik meer tijd met de jongens doorbrengen om optimaal geprepareerd te zijn. Helaas is het niet mogelijk om de ideale omstandigheden te creëren”, vervolgt Andrés. “De competitie is hier nog niet begonnen. Veel jongens komen net terug van vakantie en hebben het druk met hun werk. We hebben nu eenmaal niet te maken met fullprofs. Toch kijken we uit naar deze belangrijke wedstrijden. Het wordt een grote uitdaging.”

BESTEL HIER DE KAARTEN VOOR HET WK-KWALIFICATIEWEDSTRIJD TEGEN KAZACHSTAN

Meer info: WK Futsal 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P