Oranje Futsal buigt in slotfase voor WK-ganger Frankrijk (incl. 🎥)

2 0
Leestijd:4 Minuten, 7 Seconden

Oranje Futsal heeft het tweede duel op het drielandentoernooi in Frankrijk verloren. Na een puike eerste helft tegen het gastland ging Nederland met een 1-3 voorsprong rusten. In de slotfase moest de ploeg van Miguel Andrés Moreno toch buigen voor de WK-ganger: 6-3. Voor Oranje Futsal waren Issam Dahmani, Lahcen Bouyouzan en Ismail Ouaddouh trefzeker.

Bron: OnsOranje

Het drielandentoernooi in de Noordfranse stad Caen markeert de start van de voorbereiding op de Play-Offs voor het WK in Oezbekistan. Finland vormt in april 2024 in een tweeluik de laatste horde op jacht naar het ticket voor het toneel waar Oranje Futsal 24 jaar heeft ontbroken.

Publiek stil gekregen

De eerste wedstrijd tegen België ging zaterdag na een knappe comeback toch nog verloren in de slotfase; 6-4. Twee dagen later moest Nederland aantreden tegen het gastland. Frankrijk staat twaalfde op de FIFA-ranglijst – ter vergelijk: Nederland 26ste – en heeft zich al geplaatst voor het WK. De Federation Francaise de Football investeert veel in futsal waardoor het Franse Futsalteam steeds dichter naar absolute toplanden als Spanje en Portugal kruipt.

ma 5 februari 2024-21:15
Drielandentoernooi | Speelronde 3
Ruststand: - INCL. VERSLAG & VIDEO
Frankrijk
6
Nederland
3
EINDSTAND

Ruim drieduizend supporters zorgden voor een uitstekende sfeer in het Palais des Sports en de fans gingen er even goed voor zitten toen Frankrijk snel op een 1-0 voorsprong kwam. Maar Oranje Futsal kreeg het geestdriftige publiek stil. “We speelden in de eerste helft heel goed. Het was echt mooi om te zien”, zegt bondscoach Miguel Andrés Moreno. “We waren heel balvast en met veel beweging konden we onder de druk uit voetballen.”

Beauty

En Oranje Futsal beloonde zichzelf. In de achtste minuut veroverde Karim Mossaoui na goed druk zetten de bal en passte naar Issam Dahmani die een op een met de Franse keeper kalm bleef. Twee minuten later verwerkte de Franse verdediging een diepe bal slecht. Illiass Bouzit was er als de kippen bij en stelde Lahcen Bouyouzan in staat om Oranje Futsal op 1-2 te zetten.

Nederland bleef een hoog niveau halen en drie minuten voor rust vergrootte Ismail Ouaddouh de voorsprong. Het was een beauty. Ouaddouh speelde een tegenstander uit op het middenveld, dook in de ruimte en schoot de bal snoeihard in de kruising.

Honger naar succes

Na rust tapte Frankrijk uit een ander vaatje. Andrés: “Zij zetten beter druk en wij konden de oplossingen niet meer vinden.” Toch hield Oranje Futsal lang stand. De gelijkmaker viel pas vijf minuten voor tijd. Daarna denderden de Fransen over Nederland heen en stond er uiteindelijk 6-3 op het scorebord.

Net als na de nederlaag tegen België keek de bondscoach voorbij de harde cijfers. “We weten welk niveau we moeten halen en hebben laten zien dat we dat aankunnen. Dat geeft het team enorm veel vertrouwen. We hebben een enorme honger naar succes en iedereen beseft dat we het samen moeten doen. Ik ben heel optimistisch over de play-offs tegen Finland. Het team ontwikkelt zich sterk en ik weet zeker dat we het vereiste niveau in april twee keer veertig minuten volhouden.”

Andrés zag bovendien Ishak Belhaj succesvol debuteren. “Je kon niet zien dat hij er voor de eerste keer bij was.” Een ander pluspunt was dat Karim Mossaoui terugkeerde bij Oranje Futsal na een lange blessure. “Dat maakt de selectie weer sterker.”

Drielandentoernooi (eindstand)

Totaal
Thuis
Uit
#
Team
P
G
DS
DV
DT
W
GS
V
1
6
2
5
12
7
2
0
0
2
3
2
0
10
10
1
0
1
3
0
2
-5
7
12
0
0
2

Play-Offs voor WK 2024

Het WK 2024 is van 14 september tot en met 6 oktober 2024 in Oezbekistan. In de jacht op een plek tussen de 24 beste landen van de wereld is Finland in een tweeluik de laatste horde. Nederland ontvangt de Finnen eerst thuis op zaterdag 13 april in het Topsportcentrum Almere. De aftrap is om 19.00 uur. De kaartverkoop voor deze kraker begint woensdag 7 februari om 12.00 uur. De return is vier dagen later in Helsinki om 18.30 uur.

 “Finland heeft een sterk team met fysiek sterke en fitte spelers die in grote internationale competities spelen”, zegt Miguel Andrés. “Ook heeft de Finse bond de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in futsal. Dit betaalt zich nu uit op het veld. Maar we hebben vertrouwen in eigen kunnen en we zullen, zoals altijd, alles geven. Nederland is sinds 2000 niet meer op een WK geweest, het is voor ons de hoogste tijd om hier wat aan te veranderen.’’

Meer info: WK Futsal 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P