Oranje Futsal speelt op drielandentoernooi tegen België en (gastland) Frankrijk

0 0
Leestijd:2 Minuten, 11 Seconden

Oranje Futsal speelt in februari 2024 twee oefenwedstrijden. Op een drielandentoernooi in het Franse Caen treft Oranje België en gastland Frankrijk. België is op zaterdag 3 februari om 17.00 uur de eerste tegenstander en op maandag 5 februari om 21.15 uur treedt het team van bondscoach Miguel Andrés Moreno aan tegen Frankrijk.

Bron: OnsOranje

De wedstrijden tegen België en Frankrijk staan voor Oranje Futsal in het teken van hun voorbereiding op het beslissende tweeluik in de play-off voor WK-kwalificatie tegen Finland. De wedstrijden tegen Finland staan tussen 8 en 17 april 2024 op de kalender. De exacte speeldagen, aftraptijden en wedstrijdlocaties van dit tweeluik worden op een later moment bekendgemaakt.

Resultaten tegen België en Frankrijk

België is een goede bekende van Oranje Futsal. Maar liefst 52 keer stond deze confrontatie op het programma. Van deze wedstrijden won Nederland er 26, werden er 14 gelijkgespeeld en er werd 12 keer verloren. De laatste keer dat de twee landen tegenover elkaar stonden was op 19 december 2021. België was toen met 5-1 te sterk. België staat met hun 33e plek momenteel vijf plekken boven Nederland (28e) op de wereldranglijst.

Oranje Futsal speelde vijf keer eerder tegen Frankrijk. Van de vijf keer won Nederland er drie en Frankrijk er twee. De laatste wedstrijd, op 16 december 2021, was met 3-1 voor Frankrijk. Frankrijk is de nummer 12 van de wereldranglijst en is al geplaatst voor het WK 2024 in Oezbekistan.

De definitieve selectie

In de definitieve selectie van bondscoach Miguel Andrés Moreno voor de wedstrijden tegen België en Frankrijk vinden we twee debutanten. Voor Melvin Habets (Hovocubo) en Ishak Belhaj (Tigers Roermond) is het voor het eerst dat ze bij de selectie van Oranje Futsal zitten. De volledige selectie bestaat uit de volgende zestien spelers:

NaamClub
Ismail OuaddouhCeltic FD Visé
Said BouzambouFC Eindhoven Futsal
Denzel van Houtum FC Eindhoven Futsal
Tevfik CeyarFC Eindhoven Futsal
Jordany MartinusFC Eindhoven Futsal
Abdessamad AttahiriHovocubo
Lahcen BouyouzanHovocubo
Melvin HabetsHovocubo
Karim MossaouiHovocubo
Ayoub el BoubsiOs Lusitanos
Iliass BouzitOs Lusitanos
Mohamed ChihOs Lusitanos
Saber Ben KhalouOs Lusitanos
Walid el OtmaniOs Lusitanos
Issam DahmaniReal Elmos Herentals
Ishak BelhajTigers Roermond

Kwalificatie voor het WK 2024 in Oezbekistan

Voor de finaleronde van de Europese WK-kwalificatie waren twintig landen geplaatst. Deze landen werden verdeeld in vijf groepen van vier. De groepswinnaars (Frankrijk, Spanje, Kazachstan, Portugal en Oekraïne) hebben via deze weg al een startbewijs bemachtigd voor het WK 2024. De twee overgebleven tickets gaan naar de twee winnaars van de Play-Off. Naast Nederland en Finland maken ook Polen en Kroatië via deze weg nog kans op het WK. Het WK 2024 in Oezbekistan wordt van 14 september tot 8 oktober 2024 gehouden.

Meer info: WK Futsal 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P