TZR Fermonia Boys kwartfinalist na overwinning tegen regerend landskampioen FC Eindhoven

0 0
Leestijd:2 Minuten, 37 Seconden

Vrijdag 26 januari jl. speelden onze mannen in de 1/8 finale van de beker tegen regerend landskampioen, bekerwinnaar en supercup winnaar FC Eindhoven. FC Eindhoven trad aan met dezelfde ploeg waar een week eerder nog werd gewonnen van Tigers Roermond.

Bron/Foto: TZR Fermonia Boys

De ploeg bezit met Bouzambou, Ceyar, Kuijk, Van Houtum, vier spelers die afgelopen maand nog mee speelde in de wedstrijd van het Nederlands Futsal Team tegen Azerbeidzjan. Er werd destijds knap met 3-0 gewonnen, waardoor ze zich plaatsten voor de Play-Offs.

Onze mannen waren goed voorbereid en tot op het bot gemotiveerd. Ze zitten in de welbekende flow, waar tot nu toe alles werd gewonnen. Ze wisten ook dat als het strijdplan werd gehanteerd er in deze wedstrijd mogelijkheden zouden liggen. In een uitverkochte hal begonnen beide ploegen afwachtend. De kleine kansen die er waren, werden door Tsabounti en Kuijk onschadelijk gemaakt. Het was dan ook wachten tot de 10e minuut in de wedstrijd, voordat het eerste doelpunt viel. Sami Belfaqir passeerde zijn direct tegenstander en liet Kuijk bij zijn schot kansloos. De Jo Gerris Hal ontplofte en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Vier minuten later was het weer raak. Ali Jakir scoorde op aangeven van Amine El Alji de 2-0. Lang konden onze mannen niet genieten van de voorsprong. Binnen 4 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht, door doelpunten van Van Houtum en Ceyar. Zodoende gingen beide ploegen met een 2-2 stand, de rust in.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Dit keer duurde het 8 minuten voordat er wederom een doelpunt viel. Mo El Amri scoorde de 3-2 en wederom stonden onze mannen op voorsprong. Vijf minuten later was het Walid Bouarfaoui die een mooie aanval afronde. Hierdoor was de marge weer twee doelpunten. Eén minuut later was het weer raak. El Amri scoorde op een pass van Tsabounti, zijn tweede doelpunt van de avond. Met nog 6 minuten te spelen stond er een 5-2 voorsprong op het score bord. Toch kwam FC Eindhoven terug in de wedstrijd. Met een 5e veldspeler wisten Ceyar en van Houtum de aansluitingstreffers te scoren. In de laatste twee minuten bleef het spannend, maar onze mannen wisten de voorsprong vast te houden.

Een dikverdiende overwinning voor onze mannen. Die deze overwinning als collectief hebben binnen gehaald. Met veel strijd en passie. Namens T.Z.R Fermonia Boys wensen we Said Bouzambou veel beterschap en hopen dat de blessure mee valt. Hij viel in de openingsfase uit met een knieblessure.

Doelpuntenmakers:
Mo El Amri ⚽️⚽️
Walid Bouarfaoui ⚽️
Ali Jakir ⚽️

Sami Belfaqir ⚽️

Deze keer werd het team uitgeroepen tot Man Off The Match. Deze week is er een vrij programma, waardoor onze mannen zich weer kunnen gaan opmaken voor twee zeer belangrijke wedstrijden in de competitie. Hierin komen de nummers 2 (ZVS/Bodemflex) en de nummer 3 (Heracles Almelo Futsal) namelijk op bezoek in de Jo Gerrishal. Verder zullen onze mannen het in de kwartfinale opnemen tegen Eredivisionist FCK de Hommel. Deze wedstrijd zal in Den Bosch op vrijdag 23 februari a.s. worden gespeeld.

Meer info: Beker Landelijk