1 0
Leestijd:1 Minuten, 49 Seconden

In de prachtige nieuwe sporthal de Drait speelde VV Westerkwartier de lastige uitwedstrijd tegen Futsal Dragten. De Groningers misten regisseur Jacob Tjoelker en ook Sale Rozema was niet van de partij. Daarentegen hield Menno Tjoelker (na een lange afwezigheid) de familie-eer hoog: hij speelde een goede pot.

Bron: VV Westerkwartier

Westerkwartier begon goed aan de wedstrijd alhoewel Dragten een opgelegde kans kreeg maar deze wild over schoot. Daarna was het Rick Renkema die weggestoken werd en hij rondde bekwaam af met een zuiver schot in de verre hoek: 0-1. Het spel golfde wat heen en weer maar veel grote kansen waren niet te noteren en Westerkwartier had toch wel het beste van het spel. Vlak voor rust scoorden de gasten uit Leek een fantastische 0-2 en het was weer Renkema die Jeroen Dragt wist te verschalken. Rutger van der Veen verzond de diepe bal en Renkema zag de keeper uitkomen en lobte de bal afgemeten over hem heen.

EINDSTAND

In de tweede helft leek er een tijdje niets aan de hand maar wist de thuisclub uit het niets te scoren: 1-2. Vrij snel hierna kreeg Menco Oedzes zomaar een gele kaart, maar Westerkwartier overleefde het ondertal bekwaam. Ook Dragten speelde twee minuten in ondertal maar ook Westerkwartier wist hier niet van te profiteren. In de slotfase scoorde Joey Hummel de verlossende 1-3 op aangeven van Albert Berghuis. Hier ging wel een duidelijke uitbal aan vooraf, maar de scheidsrechter constateerde deze niet. Futsal Dragten probeerde het nog met de meevoetballende keeper, maar Westerkwartier stond ditmaal als een huis.

Coach Erik Donker was tevreden: “Altijd fijn om in je eigen woonplaats de punten te pakken.”

Meer info: Topklasse F