0 0
Leestijd:1 Minuten, 6 Seconden

WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van FC Gonemo zijn het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse G in mineur gestart. Tegen de gedreven reserves van SK Turkuaz werd in Doetinchem met 4-2 verloren. De selectie van Gonemo-coach Jozua Johannis had voorafgaand aan dit duel reeds een bekerwedstrijd afgewerkt, waarbij werd afgerekend met het Doetinchemse Zavodo dat uitkomt in de Topklasse. Mede door de 8-1 overwinning waren de verwachtingen hooggespannen bij de seizoenouverture.

Eddy Marwa

Onrust

Reeds bij rust keek Gonemo tegen een 2-0 achterstand aan. De Winterswijkers hadden moeite om in het ritme te komen. Het fanatieke spel van de thuisformatie zorgde voor iets teveel onrust. Dankzij enkele voortreffelijke reddingen van Gonemo-doelman Gino Kothuis bleef de schade beperkt.

In de tweede helft moest Gonemo vol aan de bak. Een beheerste schuiver van Michel Overbeek betekende de aansluiting. Echter niet consequent terug verdedigen werd direct door Turkuaz afgestraft en de marge van twee treffers werd weer hersteld, 3-1.

Risico

In de slotfase kwam Gonemo via Antoine Pariente nog wel dichterbij, 3-2. Met sluitpost Gino Kothuis als extra veldspeler werden de duimschroeven aangedraaid, maar deze tactiek betekende anderzijds dat er veel risico genomen werd. In plaats van de gelijkmaker kreeg de Winterswijkse formatie in de slotminuut de deksel op de neus. Het zou bij deze 4-2 einduitslag blijven.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0