0 0
Leestijd:2 Minuten, 49 Seconden

Wie vooraf gedacht had, dat het futsalteam van LAC Frisia 1883 dit seizoen een vooraanstaande rol in de Hoofdklasse zou vervullen, was waarschijnlijk voor gek versleten, maar bij het begin van de carnavalsmaand is de realiteit anders en vanuit Leeuwarder perspectief rooskleurig.

Waterpoort Boys  Anne Waterlander (x-lent.nl)

De zaalvoetballers van de oudste club van Friesland, die in de Hoofdklasse H werden ingedeeld om het deelnemersveld vol te maken, voerden als “rookie” zelfs even de ranglijst aan, maar werden afgelopen week ingehaald door ONR en SC Flamingo, al hebben die wel beide een wedstrijd meer in de benen. Die hoge positie danken de Leeuwarders vooral aan de prestaties in de meest recente wedstrijden, want sinds begin november vorig jaar bleef de ploeg maar liefst zeven keer op rij ongeslagen. Die reeks voerde LAC Frisia 1883 langs SC Flamingo, Futsal Emmeloord 2, Blauw Wit ’34, zvv Urk 2, zvv DOSKO, LVV Friesland, Hoogeveen en Drs. Vijfje 2 en leverde onderaan de streep een derde plaats op met evenveel verliespunten als koploper ONR.

Voor die indrukwekkende serie stapte LAC Frisia 1883 twee keer als winnaar van de overdekte vloer en werd er vier keer verloren. Een van die verliespartijen was in de openingswedstrijd van dit seizoen, toen Waterpoort Boys na een 4-2 ruststand uiteindelijk met een 6-4 zege de kleedkamer opzocht. Die zege hing echter lange tijd aan een zijden draadje en pas in de slotminuut stelde Waterpoort Boys door een treffer van René Cnossen de overwinning definitief veilig.

Het beeld dat echter van die wedstrijd bleef hangen, was dat LAC Frisia 1883 over een goed stel futsallers beschikt en dat de ploeg begin september van het vorig jaar absoluut niet voor Waterpoort Boys onder deed. Dat beeld rechtvaardigt dan ook de conclusie, dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn en dat LAC Frisia 1883, gelet op de eerder genoemde reeks en op het thuisvoordeel, voor het komende duel misschien wel als favoriet kan en mag worden aangemerkt.

Waterpoort Boys liet twee weken geleden na een doldwaze slotminuut tegen Blauw Wit ’34 twee kostbare punten liggen, maar revancheerde zich vrijdag jongstleden door op Urk de reserves van de gelijknamige zaalvoetbalvereniging met 2-4 onder de duim te houden. Met die overwinning behield Waterpoort Boys dat twee punten minder heeft dan LAC Frisia 1883 en evenals de Frisianen een wedstrijd minder heeft gespeeld, in ieder geval de aansluiting met de top van de ranglijst.  Die aansluiting is komende woensdag voor de Wéé Péé Béé dan ook de inzet bij de topper in sporthal Aldlân, want bij een overwinning blijft die behouden, terwijl Waterpoort Boys bij verlies wordt terugverwezen naar de wachtkamer.

Welke spelers woensdag de gang naar die wachtkamer moeten zien te voorkomen, is nu nog niet bekend. In tegenstelling tot afgelopen vrijdag kunnen Richard de Jong en Aalt de Wit naar verwachting wel een beroep doen op Robin Huisman de Jong, Andy de Vries en Martijn Zwaga. Ook de comeback van Kevin Kedde lijkt aanstaande, want de verdediger meldde afgelopen week, dat hij voor het eerst sinds zijn blessure geen reactie aan zijn enkel had gehad. De technische staf kan op Han Miedema na, die evenals afgelopen vrijdag vanwege andere verplichtingen verstek zal moeten laten gaan, naar het zich nu laat aanzien dan ook over het volledige kader beschikken en dat is gelet op het belang van de wedstrijd geen overbodige luxe.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0