ZVV Den Haag bekert verder

0 0
Leestijd:2 Minuten, 14 Seconden

Vrijdag 1 december jl. stond de 3de ronde van de beker op het programma. De Haagse formatie mocht afreizen naar Gouda om aan te treden tegen Watergras 2. Toevallig is dit ook de tegenstander aanstaande vrijdag in de 10de competitieronde. Om 20:00 stonden beide teams op het veld om te gaan beginnen. Bij winst zou de volgende ronde van de beker worden bereikt. Bij de mannen van ZVV stond het vizier meteen op scherp. Er was maar 1 doel aan Haagse zijde en dat was winst.

Man van de wedstrijd Bill bracht zijn team op een verdiende 2-0 voorsprong. Hierna ging het spel op en neer en kregen beide teams kansen. Watergras ging in eerste instantie het beste om met deze situatie en kwam terug tot 2-2. De ene mooie aanval wisselde de andere af bij de bezoekers, maar in de afronding lukte het net niet. Luthmarnick bracht zijn team nogmaals op een voorsprong, maar de mannen uit Gouda wisten direct een foutje af te straffen.
Na dit doelpunt rechte de ploeg uit Den Haag de rug en trok de wedstrijd naar zich toe. Nog voor rust scoorde een van de debutanten Jesse de 3-4, waarna aanvoerder Morad in een man meer situatie de 3-5 aantekende.

Na rust ging ZVV Den Haag het tempo bepalen en creëerde hierdoor de beste kansen. Watergras bleef alleen erin geloven, vanwege het feit dat de Hagenezen kans op kans miste in de beginfase van de tweede helft. De Gouwenaars kwamen terug tot 4-5, maar Mo maakte aan alle illusies een eind door meteen de 4-6 aan te tekenen na een schitterende een-tweetje met Mahir. De doodsteek was de 4-7 van alweer Mo die na een prachtige solo de keeper passeerde. Hierna kregen beide teams kansen en moesten zowel de goed keepende Neal als de Goudse keeper de bal één maal uit het net halen. Redouan was verantwoordelijk voor de 5-8 eindstand. Op naar volgende week tegen hetzelfde team alleen nu voor de competitie.

De selectie van ZVV Den Haag krijgt iedere week meer vorm en grote. Bij de Haagse formatie maakte naast de eerdergenoemde Jesse ook Hasan zijn debuut. Neal verving Ilias die met een blessure op de wisselbank zat. Aanstaande maandag komt de selectie weer bij elkaar voor de interland Nederland tegen Roemenië die in het Haagse Zuiderpark zal worden gespeeld.

Eerstvolgende thuiswedstrijd van de club is op 15 december. Om 19:00 uur spelen de vrouwen tegen Mazzel Stars, heren 3 treedt om 20:00 uur aan tegen HBSS, waarna heren 1 tegen ASW speelt en de avond wordt afgesloten door heren 2, die mogen gaan sparren met Berkel.