Effectiever België wint nipt van Oranje Futsal

1 0
Leestijd:3 Minuten, 9 Seconden

Voor Oranje Futsal staat de komende maanden alles in het teken van de WK Play-Offs tegen Finland (tussen 8 en 17 april a.s.). De ploeg van Miguel Andrés Moreno is voor een drielandentoernooi afgereisd naar de Franse havenstad Caen. Het duel tegen België in het goed gevulde Palais de Sports ging zaterdag met 6-4 verloren. Voor Nederland scoorden Saber Ben Khalou, Karim Mossaoui, Said Bouzambou en Abdessamad Attahiri. Maandag februari a.s. volgt het tweede duel tegen Frankrijk, dat zich al heeft geplaatst voor de eindronde in Oezbekistan.

Bron: OnsOranje

Oranje Futsal maakt een sterke ontwikkeling door. Vlak voor de kerst plaatste Nederland zich na een zinderende futsalavond in Almere via een 3-0 zege op Azerbeidzjan voor de WK Play-Offs. Daarin is Finland de laatste horde om voor het eerst in 24 jaar weer actief te zijn op een WK-eindronde.

België effectiever

Oranje Futsal start de voorbereiding op het beslissende tweeluik met een drielandentoernooi in Frankrijk waarin België zaterdag 3 februari jl. de eerste tegenstander was. Bondscoach Miguel Andrés Moreno gebruikt het begin van de voorbereiding om een aantal spelers dat terug is gekeerd van een blessure minuten te laten maken. “En anders dan normaal wisselden we in blokken van vier”, aldus de Spaanse coach. Zaken waar een voorbereiding zich ideaal voor leent, evenals het debuut van Ishak Belhaj en doelman Walid el Ottmani, die kort in het veld kwam om een vrije trap te keren.

EINDSTAND

Andrés was niet ontevreden over de openingsfase, maar zag dat zijn ploeg na tien minuten tegen een 3-0 achterstand aankeek. “Zij waren effectiever. En wij misten soms de focus en speelden met te weinig intensiteit.” Vooral de Belgische aanvoerder Omar Rahou profiteerde hiervan met twee goals. Een topspeler volgens Andrés die zich wel raad wist met de geboden ruimte.

Meer als een team

Frustratie over de achterstand nam even de overhand bij Oranje Futsal dat zich in de slotfase van de eerste helft terug in de wedstrijd knokte via goals van Saber Ben Khalou en Karim Mossaoui. Omdat ook Rahou doelman Barry de Wit nog een keer wist te passeren, ging België met een 4-2 voorsprong rusten.

Oranje Futsal schoot na de pauze uit de startblokken. Andrés: “We speelden meer als een team.” Said Bouzambou en Abdessamad Attahiri schoten Nederland in drie minuten naast België. Daarna ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd waarin beide teams aanspraak maakten op de zege. In de 33ste minuut ontsnapte de dekselse Rahou opnieuw aan de aandacht van de Oranje-spelers en maakte daarmee zijn vierde treffer.

‘We kunnen beter’

In de laatste vijf minuten ging Oranje Futsal met een vliegende keep spelen, dwong ook kansen op de gelijkmaker af, maar het was België dat via een uitbraak de wedstrijd besliste: 6-4. De bondscoach kijkt voorbij het resultaat. “Ik zou me pas zorgen maken als we niet beter zouden kunnen.”

En beter zal het moeten, want maandag a.s. wacht Frankrijk, dat zich al heeft geplaatst voor het WK. De Franse voetbalbond investeert veel in futsal en niet zonder succes want de Haantjes groeien langzaam maar zeker toe naar het Europese topniveau van landen als Spanje en Portugal. De aftrap in het Palais de Sports in Caen is om 21.15 uur.

Meer info: WK Futsal 2024