BE ’79 walst over Bristol Team/Budgetisolatie

0 0
Leestijd:2 Minuten, 33 Seconden

In aanloop naar de topper van volgende week moest ZVV BE’79 ervoor zorgen dat het geen onverwachte schade op zou lopen in de thuiswedstrijd tegen Bristol Team. Het bleek geen enkel probleem, de koploper was simpelweg een paar maatjes te groot. De uiteindelijke 14-4 uitslag had eigenlijk nog veel hoger uit moeten vallen.

Bron + Foto’s: z.v.v. BE ’79

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de gasten, een schot van afstand was een prooi voor doelman Dennis Kapteijns, Ook het eerste doelpunt kwam op naam van de gasten, oud BE’79 speler Bunyamin Karahan zag zijn schot via de paal en Dennis Kapteijns in het doel verdwijnen. Nog in dezelfde minuut was het gelijk, uit een intrap van Anes Beslija was het Kenneth van de Wiel die binnen tikte, 1-1. Vervolgens ging het snel, met Reggy Elias in de hoofdrol liep BE’79 binnen tien minuten uit naar een 7-1 voorsprong. Reggy Elias was de aangever voor Mohamed Marouane die de 2-1 binnen schoot en even later was hij doeltreffend na een weergaloze actie, 3-1. Een schot van Jeroen Hakkens, na lange tijd weer fit, ging via Mohamed Marouane het doel in en even later was het opnieuw Mohamed Marouane die op aangeven van Appie Marouane de 5-1 binnen schoot.

Het was al lang geen wedstrijd meer en in de veertiende minuut was het Reggy Elias die een ‘verdwaald schot’ van Mohamed Marouane met een schitterende hak beweging achter doelman Scott promoveerde, 6-1. Bristol Team kwam er niet aan te pas en BE’79 kreeg de ene kans na de andere. Een combinatie tussen Mohamed Marouane en Jeroen Hakkens werd binnen geschoten door Kevin Cornet, 7-1. Kort voor rust stopte Dennis Kapteijn een tien meter trap van Bunyamin Karahan maar was even later kansloos op een inzet van Achraf Chouiter, hij bepaalde de ruststand op 7-2.

Ook in de tweede helft was het de thuisploeg dat domineerde, Bristol Team probeerde fysiek tegenwicht te geven en stond al na vijf minuten op vijf fouten. Een tien meter trap van Mohamed Marouane ging feilloos binnen, 8-2. De concentratie verslapte bij de thuisploeg en de gasten konden een paar keer gevaarlijk doorkomen. Met twee doelpunten leek Bristol iets aan eerherstel terug te doen maar het kwaliteitsverschil was gewoonweg te groot. Na een individuele actie aan de zijlijn en een prachtig stiftje liet Reggy Elias het publiek weer opveren, 9-4. Kenneth van de Wiel bediende vanaf de achterlijn Appie Marouane, 10-4, en even later was het Joey van Hoof die de vrijstaande Anes Beslija vond, 11-4.

De thuisploeg kreeg kans op kans maar was niet scherp in de afwerking, toch kwam het nog drie keer tot een doelpunt. Appie Marouane, Kevin Cornet en Jeroen Hakkens brachten de uiteindelijke score op 14-4 en daarmee was de thuisploeg nog coulant voor de gasten. Volgende week zal het een stuk lastiger worden, dan reist BE’79 af naar Gorinchem voor het topduel tegen de nummer twee ZVG/Cagemax.