FC Eindhoven verliest in de slotfase van FC Marlène

0 0
Leestijd:2 Minuten, 33 Seconden

In deze wedstrijd streden de twee tot nu toe ongeslagen teams om de koppositie. In de eerste minuten kwam Raphinha Ortiz de Oliveira tweemaal alleen voor keeper Peter Rozenbeek, maar raakte slechts de paal.  In de 6e minuut verrichtte Manuel Kuijk ook een knappe redding  en na vermeend handsbal van Manuel kreeg FC Marlène een vrije trap, welke door Tim van den Akker op de doellijn wordt gered.

In de volgende minuten golfde het spel op en neer waarbij FC Eindhoven enkele goede kansen kreeg uit schoten, waaronder een schot op de paal door Mo Allouch. Ook FC Marlène kreeg enkele kansen door snelle uitvallen. Beide keepers deden echter waar ze voor stonden, hun doel schoon houden. Pas in de 12e minuut wordt het eerste doelpunt gescoord door Stefan Dol voor FC Marlène. Mouhcine Zerouali maakt  in de 15e minuut met een schot in de verre hoek de 1-1. Na een fraaie combinatie tussen Raphinha Ortiz de Oliveira en Jordany Martinus scoort laatstgenoemde in de 18e minuut de 1-2, met deze stand gaan we ook rusten.

FC Eindhoven begint slecht aan de tweede helft waardoor Stefan Dol in de 21e minuut de 2-2 kan scoren, direct gevolgd door de 3-2 door Mo Attaibi in de 22e minuut. Mo Attaibi scoort fraai met een strak hoog schot uit een corner, maar ook hier werd niet attent gereageerd door FC Eindhoven. Na goed doorzetten van Jordany Martinus raakt deze in de 24e minuut de paal en in de 25e minuut nogmaals de paal uit een corner van Jamal el Ghannouti. Dennis van de Eijnden maakt in de 31e minuut de 3-3 uit de rebound na een schot van Jordany Martinus.

FC Marlène krijgt in de 36e minuut een onterechte penalty zoals later uit de opgenomen beelden blijkt. Oualid Saadouni zet een sliding in, raakt de speler van FC Marlène BUITEN het strafschopgebied, maar als deze in het strafschopgebied valt, geeft de scheidsrechter toch een penalty. Deze wordt onberispelijk ingeschoten door Mo Attaibi. Oualid Saadouni maakt in de 37e minuut de verdiende 4-4 na een sterke actie van Jordany Martinus. Als Oualid Saadouni in de 38e minuut zijn tweede gele kaart en dus rood krijgt, mag Mo Attaibi een 10 meter trap nemen. Ook deze is onhoudbaar voor Manuel Kuijk. FC Eindhoven wisselt de doelman voor een veldspeler en als er balverlies wordt geleden, kan FC Marlène in de laatste minuut de 6-4 als eindstand op het scorebord zetten. Door deze uitslag is FC Marlène voorlopig alleen koploper. FC Eindhoven kan zich a.s. vrijdag 19 oktober thuis revancheren tegen ZVV Volendam.

Man of the Match: Manuel Kuijk

Minuut 12           Dol                                    1-0
Minuut 15           Mouhcine Zerouali         1-1
Minuut 18          Jordany Martinus            1-2     assist  Raphinha Ortiz de Oliveira
Minuut 21          Dol                                     2-2
Minuut 22          Mo Attaibi                        3-2
Minuut 31          Dennis van den Eijnden 3-3
Minuut 36          Mo Attaibi                        4-3
Minuut 37          Oualid Saadouni              4-4     assist Jordany Martinus
Minuut 38          Mo Attaibi                        5-4
Minuut  40         Mo Attaibi                        6-4