Futsallers Excelsior’31 doen zichzelf wederom tekort – INCL. 📽️

0 0
Leestijd:1 Minuten, 39 Seconden

RIJSSEN – De futsallers van Excelsior’31 hebben afgelopen vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Coronaas. In het thuisduel tegen het team uit Venray deed het zichzelf veel te kort, iets wat dit seizoen al vaker is voorgekomen. Excelsior’31 blijft door deze remise in de onderste regionen hangen in de Eerste Divisie.

Bron: s.v. Excelsior’31

Bij rust zag het er allemaal nog rooskleurig uit voor de Rijssenaren. Excelsior’31 had in de eerste helft veel balbezit en creëerde kansen. Het was wachten op het eerste doelpunt van de rood-witten. Die kwam er ook. Ver in de eerste helft was het Nick Averesch die van afstand raak schoot. Niet veel later was het Sander Jansen die de score verdubbelde. Een terechte 2-0 voorsprong van Excelsior’31, tegen een FC Coronoaas dat geen enkele kans wist af te dwingen.

Na de thee in eerste instantie hetzelfde spelbeeld als voor rust. Maar de bezoekers krijgen uit het niets een cadeau van de arbitrage. Een speler van FC Coronaas gaat in het strafschopgebied wel erg makkelijk naar de grond. De arbitrage legt, tot ontsteltenis bij Excelsior’31, de bal op de stip. De bezoekers weten wel raad met dit buitenkansje. Niet veel later is het dezelfde speler van de uitploeg die wel erg veel ruimte krijgt en snoeihard uithaalt en doel treft. Halverwege de tweede helft staat het ineens 2-2.

Excelsior’31 probeert het hierna wel, maar de krappe én uitgedunde selectie van de Rijssenaren moet tot het gaatje gaan. Dit kost veel energie wat Excelsior’31 in de slotfase opbreekt om weer een voorsprong te forceren. Het krijgt nog wel twee goede mogelijkheden, maar de juiste afronding ontbreekt. Eindstand 2-2.

De zoveelste domper dit seizoen van Excelsior’31, dat door deze remise geen afstand op de ranglijst kan nemen van FC Coronaas. Aankomende vrijdag zijn de Rijssenaren vrij. De week daarop -1 november- speelt Excelsior’31 in Eindhoven tegen FC Botafogo.

Meer info: Eerste Divisie C