Slechte start breekt ZVV Urk/Bakkerij De Kof uiteindelijk op – incl. 📽️

0 0
Leestijd:2 Minuten, 6 Seconden

Een slechte eerste helft heeft er voor gezorgd dat de punten terecht in Den Helder bleven. ZVV Urk/Bakkerij De Kof had op wat speldenprikjes na niets te vertellen en dat mag het zich voor zelf aanrekenen.

Bron: ZVV Urk

Binnen een minuut lag het eerste tegendoelpunt al achter Marinus Bakker. Tot tweemaal toe werd er niet kordaat ingegrepen en op de doellijn wist aanvoerder Melvin Damsma Zeemacht op een 1-0 voorsprong te zetten. In de vierde minuut counterde Zeemacht effectief naar een 2-0 voorsprong. In eerste instantie wist Marinus nog redding te brengen, maar de rebound was wel raak.

Via Johan Loosman en Tjeerd Korf waren er zeker wel mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar het werd een eerste helft om snel te vergeten. Vijf minuten voor rust sloeg Zeemacht wederom toe: 3-0. De vierde tegentreffer liet niet lang op zich wachten en de thuisploeg leek de wedstrijd, een paar minuten voor rust, definitief te beslissen: 4-0.

In de tweede helft leek Zeemacht het wel te geloven en was er vooral aan gelegen de marge van vier te behouden. Maar via Albert Hendrik Romkes kon ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 toch nog op het scorebord komen. Daarna was het stuivertje wisselen. Zeemacht bracht de marge via Aron Swart weer op vier en Riekelt Snoek maakte de 5-2. Luttele seconden later was het alweer 6-2 door een prima volley van Mitchell Leeuwenstein.

En zo bleef De Kof 1 zich in deze fase van de wedstrijd vooral zichzelf pijn doen. Via Tjeerd Korf en eindstation Fokke Willem Hoekstra counterde de ploeg van Herman Spel zich naar een derde treffer. De keeper werd ingewisseld en dat bleek effect te hebben. Fokke Willem Hoekstra schoot prachtig de 6-4 binnen en nog geen minuut later bracht hij Klaas Jelle Romkes in stelling: 6-5.

Ineens was het weer een wedstrijd en er waren nog precies twee minuten te spelen. Het zag er niet naar uit en het had een comeback-avond kunnen worden. Inmiddels was De Kof namelijk op vijf overtredingen gekomen en de hoofdscheidsrechter floot onbegrijpelijk voor een ‘vermeende’ zesde overtreding. Het cadeautje werd uitgepakt door Aron Swart en hij besliste de wedstrijd alsnog voor Zeemacht: 7-5.

Volgende wedstrijd: vrijdag 1 november
Deze week is de ZVV Urk/Bakkerij De Kof vrij. Volgende week -1 november a.s.- speelt De Kof 1 een thuiswedstrijd tegen de koploper van de Eerste Divisie A: AC Kingdom.

Meer info: Eerste Divisie B