VV Westerkwartier blijft na zege nog steeds meedoen in de top van de Topklasse

0 0
Leestijd:1 Minuten, 7 Seconden

In een enerverende zaalvoetbalwedstrijd versloeg VV Westerkwartier het Drentse z.v.v. Dosko uit Emmer-Compascuum. Na een stroef begin, waarin beide teams compact achter de bal bleven, duurde het tot de 17e minuut eer de thuisclub wist te scoren, na een fraaie actie en dito schot van topschutter Rutger van der Veen.

Bron: VV Westerkwartier

Twee minuten later wist Menno Tjoelker een bal te onderscheppen en deze tussen de benen van doelman Michel Bakker te schieten: 2-0, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft sloegen de gasten snel terug via een rommeldoelpunt, maar kort daarna liep een speler van Dosko tegen geel aan en wist Menco Oedzes het overtal goed te benutten: 3-1. De mannen van coach Erik Donker controleerden de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft liep Dosko weer tegen geel aan, maar wisten de Drenten juist te scoren na een slordigheid bij Westerkwartier. De zwarthemden sloegen direct terug via Rutger van der Veen die met een stevige punter de 4-2 maakte.

Daarna raakte Dosko de weg kwijt, mede door merkwaardig gedrag van hun spits. Dat leverde hem een tweede gele kaart op en Dosko liet het hoofd hangen. Joey Hummel kon nog twee keer toeslaan en Westerkwartier won met 6-2 en blijft meedoen in de top van de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F