De zegekar van VV Westerkwartier dendert door!

0 0
Leestijd:1 Minuten, 4 Seconden

Uithuizen – De deur gaat automatisch open in sporthal de Mencke in Uithuizen en dat was een voorbode voor de wedstrijd Usquert – Westerkwartier in de zaalvoetbal Topklasse. Want ook de speelwijze van thuisclub Usquert was nogal open en daar maakte met name spelmaker Jacob Tjoelker van Westerkwartier gebruik van.

Bron: VV Westerkwartier

Waar Usquert nog goed was begonnen, 1-0 via een handig genomen corner, was daar in de tweede helft niets meer van over. De zwarthemden van Westerkwartier waren geduldig en kwamen halverwege de eerste helft op 1-1 door eveneens een fraai genomen hoekschop waaruit Menco Oedzes hard inschoot: 1-1.

Maar zoals gezegd in de tweede helft hield promovendus Usquert -een fitte en fysiek sterke ploeg met een uitstekende doelman- de deur helemaal open door steeds door te stappen en daar weet met name Jacob Tjoelker wel raad mee. Binnen vijf minuten was het topscorer Rick Renkema die met een onvervalste hattrick wist toe te slaan.

In de slotfase probeerde de thuisclub het nog met de meevoetballende keeper, maar er was geen doorkomen aan en doelman Erwin Heidinga was een zekere sluitpost. Hij gooide nog een bal op de nimmer opgevende spits Joey Hummel en die zorgde voor het eindschot: een 1-5 overwinning voor Westerkwartier.

Meer info: Topklasse F