VV Westerkwartier komt met de schrik vrij en pakt alsnog een punt

0 0
Leestijd:1 Minuten, 15 Seconden

“We mogen niet klagen met een punt”, zei aanvoerder Jacob Tjoelker van topklasser VV Westerkwartier na een 3-3 gelijkspel tegen FVC in Leeuwarden.

Bron: VV Westerkwartier

De wedstrijd was al raar begonnen. Westerkwartier had te maken met een aantal afsluitingen op de route naar Leeuwarden en kwam bijna een halfuur te laat voor de wedstrijd. Na een hele korte warming-up en zonder wedstrijdbespreking gingen de spelers van start. Het was de actieve Mats Wolthuis die er direct een paar keer vandoor ging, maar Westerkwartier was de gehele avond slordig met de kansen. FVC kwam op een 1-0 voorsprong en dat was ook de ruststand. Eigenlijk hadden de Groningers meer kansen. “Maar ja, je moet ze er wel in schieten” verzuchtte coach Erik Donker.

In de tweede helft kwam Westerkwartier langszij vanuit een overtal situatie: Jacob Tjoelker scoorde de 1-1. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub op 2-1 toen een afstandschot iets van richting werd veranderd. Het werd nog benauwder voor Westerkwartier toen bleek dat niet het juiste shirt voorhanden was voor de meevoetballende keeper en FVC ook nog de 3-1 maakte uit de kluts.

Met nog een paar minuten op de klok scoorde Mats Wolthuis de aansluitingstreffer (3-2) en was daar ineens ook nog Rick Renkema die met links vanuit een moeilijke hoek de 3-3 binnen knalde. Westerkwartier rook zelfs de 3-4 maar de overtalsituatie duurde slechts 20 seconden en dat was net te weinig.

Meer info: Topklasse F