Wereldgoal houdt Libertas/Weed Free Service Vrouwen in de race voor het kampioenschap

0 0
Leestijd:1 Minuten, 23 Seconden

Libertas/Weed Free Service Vrouwen verloor in het hol van de leeuw met 2-1 van ZVG/Cagemax uit Gorinchem. In een onderhoudende wedstrijd had Libertas het meeste balbezit. Qua kansen was er meer evenwicht in deze eerste halve finale wedstrijd om het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal.

Bron: zv Libertas (Foto’s: Den Uijl Fotografie)

In een saaie eerste helft profiteerde Mandy de Jong optimaal van een afschuwelijk misverstand tussen keepster Laura Hummel en verdediger Mariël Miedema. Beide teams kozen voor een behoudende tactiek. De angst om te verliezen leek groter dan de wil om te winnen. Omdat zowel ZVG als Libertas zeer gedisciplineerd verdedigden werden er nauwelijks kansen gemorst.

Het duel ontbrandde in de tweede helft. Het spel was eindelijk op de wagen. De gelijkmaker van Evelien Mensies was van een ongekende klasse. Een prachtige vooractie werd gevolgd door een pegel in de kruising. En dat met haar chocoladebeen (links). Keepster Anna Reitsma was kansloos.

Toch zou ZVG de overwinning over de streep trekken. Door balverlies van Linda Bosma kreeg Danielle Kortlever de bal. Zij vond daarna ongestoord de vrije doorgang naar het doel van Laura Hummel. Met een prachtig diagonaal schot liet zij de keepster van Libertas kansloos.

In de slotfase had Mariël Miedema de gelijkmaker nog op haar voet maar ook ZVG kreeg nog een aantal kansen. De stand bleef 2-1.

Deze uitslag brengt de consequentie met zich mee dat Libertas volgende week moet winnen en bij voorkeur met twee doelpunten verschil om zich te plaatsen voor de finale om het Nederlands kampioenschap.

Deze wedstrijd vindt vrijdag 19 mei a.s. plaats om 20.30 uur in Campus Damwâld.

Meer info: Eredivisie Vrouwen