Westerkwartier pakt in gelijkopgaande strijd toch de winst in “El Campo”

1 0
Leestijd:57 Seconden

In het altijd sfeervolle ‘El Campo’ in Vries speelde Westerkwartier tegen het ervaren zvv Reuz. De Drenten -met topscorer Patrick Steenbergen in de gelederen- zijn een goed georganiseerde, taaie tegenstander.

Bron: VV Westerkwartier

In de eerste helft waren de kansen voor Westerkwartier, maar was het Reuz dat middels Tim van Huffelen scoorde uit een discutabele vrije trap: 1-0. Vlak voor het rustsignaal was daar de verdiende gelijkmaker: Rutger van der Veen stuurde de bal strak naar de tweede paal waar Joey Hummel de 1-1 binnen frommelde.

In de tweede helft een gelijkopgaande strijd waarin Westerkwartier de wat beter voetballende ploeg was. Halverwege resulteerde dat in de 1-2 toen Rick Renkema behendig wegdraaide op aangeven van Jacob Tjoelker. Vijf minuten voor tijd was het weer Renkema die op aangeven van Van der Veen de 1-3 scoorde.

De thuisclub zette alles op alles met de meevoetballende keeper in de persoon van Steenbergen. Dat leverde de 2-3 op en het werd weer even heel spannend. Maar Westerkwartier hield stand, pakte de drie punten en maakt zich op voor een uitdagende tweede helft van de competitie.

Meer info: Topklasse F