0 0
Leestijd:1 Minuten, 37 Seconden

De zaalvoetbal/futsal competitie is weer begonnen voor vv Westerkwartier met een uitwedstrijd tegen Usquert in Uithuizen.

Bron: VV Westerkwartier

De selectie was lang niet compleet vanwege blessures bij Joey Hummel en Rick Renkema en vakantie van Jacob Tjoelker. Met slechts twee wisselspelers werd de strijd aangegaan en binnen vijf minuten stond Westerkwartier met 1-0 achter. Een zwakke breedtebal was de oorzaak, maar de zwarthemden lieten de kop niet hangen. Er ontstonden wat kansen en uiteindelijk kwam er een overtalsituatie na geel voor de thuisclub. Mats Wolthuis bediende Rutger van der Veen en deze knalde de gelijkmaker binnen: 1-1.

Westerkwartier kwam zelfs op voorsprong na een snelle uitbraak via Wolthuis die Henkjan de Boer een niet te missen kans gaf bij de tweede paal: 1-2. Maar vanaf de aftrap was het alweer gelijk na knullig uitverdedigen: 2-2.

In de tweede helft hield Westerkwartier goed stand, ondanks het feit dat er slechts anderhalve wisselspeler beschikbaar was, omdat Sale Rozema ook niet meer okselfris bleek. Menno Tjoelker speelde de gehele wedstrijd en verving op die manier zijn afwezige broer met verve. Diezelfde Tjoelker zette een counter in en het was Menco Oedzes die uit een moeilijke hoek prachtig de 2-3 wist aan te tekenen.

Usquert kreeg zeven minuten voor tijd twee keer een gele kaart en Westerkwartier speelde dus met vier tegen twee. Verder dan een schot op de lat van Van der Veen kwamen ze echter niet. In de laatste drie minuten liep de goed spelende Henkjan de Boer tegen zijn tweede gele kaart aan en dat betekende een heftig slotoffensief van Usquert. Met een meevoetballende keeper werd er een vijf tegen drie overtal gecreëerd, maar Westerkwartier hield stand en gaf niets meer weg.

Coach Erik Donker was uiteraard trots op zijn team: “Na het zwakke begin van de wedstrijd en alles wat er in de slotfase gebeurde zijn dit wel drie hele lekkere punten.”

Meer info: Topklasse F