Z.V.C. Veenendaal wint met ruime cijfers van gehavend FC Kawin (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 57 Seconden

Vrijdagavond stond voor ZVC de wedstrijd tegen hekkensluiter Kawin op het programma. Met vier winstwedstrijden op rij begon ZVC de wedstrijd als favoriet, maar trainer Hicham Saidi had zijn team op het hart gedrukt dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. De 1-1 uit bij Kawin zat nog goed in het geheugen.

Bron: Z.V.C. Veenendaal (Video: Jaap Voetbal)

In de loop dit seizoen is ZVC  gegroeid en het weer massaal opgekomen publiek kon er goed voor gaan zitten. Grote uitslagen waren er al wel in uitwedstrijden, maar in thuiswedstrijden was het tot nu toe spannend gebleven. Jobmonkey.nl had de wedstrijdbal gesponsord om hier verandering in te brengen.

Coach Hicham Saidi: ”Vorige wedstrijd tegen Kawin zag ik in de kleedkamer al dat de jongens te ontspannen waren. Dat was nu anders. We waren scherp, bleven rustig en wachten op onze kansjes. Nu was Kawin ook niet compleet, maar Kawin is een grote ploeg, die al lang op dit niveau speelt. Ik ben tevreden, heel tevreden zelfs. Aantal mooie doelpunten. Eerste helft hadden we het iets moeilijker.”

Toch kwam ZVC al vroeg op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mohammed Hazzat en Samed Öztoprak. Hierna bleef het overwicht, maar moest keeper Mustafa Kaya ook nog enkele keren handelend optreden. Samed Öztoprak: ”Geweldig hoe we nu gespeeld hebben. Je ziet dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Vooraf ook bepaalde tactieken besproken met de jongens die we ook hebben uitgevoerd. Als daar ook nog eens goals uitkomen, dan kan ik alleen maar tevreden zijn.”

ZVC bleef rustig in de opbouw, waar aanvoerder Mourad Marbouh een belangrijke rol in speelt. Hij trekt het spel naar zich toe naar achter, zodat de tegenstander komt en er voorin ruimtes ontstaan. De derde goal direct na rust was hier een goed voorbeeld van. Het werd sowieso de minuut van Samed Öztoprak die twee keer in deze tijd scoorde en zo de stand op 4-0 bracht.

Hicham Saidi: ”De tweede helft zie je dat wij eroverheen gaan. Zij hadden wat blessures en dan zie je dat wij dat volwassen uitspelen. Zo kregen we ook een mooie kans om Robbin Nieboer minuten te laten maken en Younes Bagdadi zijn debuut te laten maken. Die mogen ook trots zijn en terugkijken op een goede wedstrijd. Neem daarbij de aanwezigheid van Samed Öztoprak en Emre Gürcüoglu en je ziet waar we nu stan. Door hun kwaliteiten groeit de groep. Zij gaan mee in hun niveau en dat is het mooiste wat je kunt creëren met nieuw spelers. Een compliment aan hen.”

Na de 4-0 bleven de kansen komen en had ZVC met nog ruimere cijfers kunnen winnen, maar de jonge doelman van Kawin, Jesse Abbel, stond zijn mannetje. Toch werd het publiek nog op mooie doelpunten getrakteerd. Bilal Tmim, Mohammed Hazzat en Mohammed el Azzouzi zorgden voor een 7-0 stand. Samed Öztoprak deed er nog een schepje bovenop met zijn vierde en tekende voor de 8-0 op het scorebord. Een minuut voor tijd mocht Kawin uit een kluts de eer nog redden en zo werd de eindstand 8-1.

De grootste thuisoverwinning dit seizoen en de derde overwinning in de tweede periode. Nu komen echter de confrontaties met de top drie. Te beginnen zaterdag 4 maart a.s. om 19.00 in Roermond tegen TZR Fermonia Boys, waarna op vrijdag 10 maart a.s. om 21.00 de wedstrijd hier in Sporthal West volgt tegen ZVG/Cagemax.

Meer info: Eerste Divisie B