ZVV Den Haag krijgt een les in effectiviteit – 📷Sportsnap.nl (Michel Finkelnberg)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 15 Seconden

Afgelopen vrijdag ontving ZVV Den Haag ZVV Kroeven uit Roosendaal, dat afgelopen seizoen gedegradeerd is uit de Eredivisie. Onder leiding van coach Samir Yaaqobi heeft het -net als de Haagse ploeg- nog geen puntverlies geleden. Voor het eerst dus een echte graadmeter voor de mannen van coach Huib van Oostrom Soede.

Bron: ZVV Den Haag

ZVV Den Haag probeerde net zoals de afgelopen wedstrijden het initiatief te nemen maar had in ZVV Kroeven en team tegen zich van een ander formaat. De verdediging van Kroeven onder leiding van de ervaren aanvoerder Ahmed Didi stond als een huis en gaf niet veel kansen weg. Toch waren er wat kansjes voor het Haagse team maar de keeper van tegenpartij gaf geen krimp. Een onoplettendheid in de omschakeling bij ZVV bezorgde Kroeven in de 3e minuut de gewenste 0-1 voorsprong. De ploeg uit Roosendaal zat in een zetel want ze spelen vanuit een goede organisatie en hebben een  razendsnelle omschakeling.

ZVV bleef aandringen en kreeg in 16e minuut een levensgrote kans bij de tweede paal en tot ontsteltenis van iedereen liepen twee ZVV spelers elkaar in de weg en werd de bal niet in het doel gewerkt. Dit bleek een cruciaal moment. In plaats van 1-1 werd het 0-2 door een afstandsschot waar doelman Oussama Zayzaoui er niet best uitzag maar verder een goede partij afleverde. De Haagse ploeg was even de weg kwijt en de organisatie klopte op dat moment niet waardoor Kroeven in twee minuten de stand naar 0-4 tilde.

In de rust een wat teleurgestelde ploeg die toch door een peptalk van Huib v Oostrom Soede en assistent Brahim Saidi wilde knokken voor een beter resultaat. ZVV begon scherp aan de tweede helft maar ballen die er de afgelopen weken invlogen waren nu net naast of de paal bracht redding. Pas in de 37e minuut was de eerste treffer van ZVV Den Haag te noteren: Younes Boutkabout liet met een mooi schot op aangeven van Mounir Madroni de keeper kansloos 1-4. Helaas in dezelfde minuut plaatste Kroeven een snelle counter en nu had Younes de pech om de bal in eigen doel te lopen 1-5. Dat het door een eigen doelpunt nog 2-5 werd was voor de statistieken.

ZVV Den Haag heeft verloren van een ervaren en geslepen ZVV Kroeven die net iets verder is dan het Haagse team en aan de strijdlust heeft het niet gelegen want tot het einde hebben ze gevochten voor een beter resultaat. De Haagse ploeg moest even pas op de plaats maken. Werk aan de winkel voor coach en spelers maar nog niks verloren.

Volgende week OACN boys uit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Meer info: Eerste Divisie B