ZVV Den Haag wint “de battle van Den Haag” – 📷 Sportsnap.nl (Michel Finkelnberg)

Leestijd:3 Minuten, 2 Seconden

Afgelopen vrijdag stond de “Haagse derby “ op het programma. FC Westland ontving ZVV Den Haag in het voor hen vertrouwde Zuiderpark aan gezien FC Westland sinds dit seizoen deze locatie  ook als thuisbasis heeft. Voordeel is dat er niet ver te reizen viel, je speelt uit maar toch ook weer thuis.

Bron: ZVV Den Haag – 📷 Sportsnap.nl (Michel Finkelnberg)

De spelers van beide teams kennen elkaar goed en een aantal zijn onderling overgestapt naar de andere vereniging. Er is natuurlijk veel gedold over en weer de afgelopen weken. Rivaliteit is goed, maar wel met respect naar elkaar toe.

Om klokslag half tien begon deze enerverende wedstrijd onder leiding van de heren v Dijke en Domhof die een puike partij floten. Aftasten was er niet bij en beide teams hadden er zin in en vlogen er gelijk op en wilden er een leuke wedstrijd van maken.In de eerste minuut was het al gelijk raak. Brahim Karoumi onderschepte de bal en stoomde op over het hele veld en bracht  Djamel Boerstra in de gelegenheid om simpel de 0-1 aan te tekenen, de zaal ontplofte en de ruim aanwezige toeschouwers gingen er goed voor zitten.

In het begin  bleef het spel over en weer gaan en ZVV kon nog niet echt hun overwicht ten gelde maken. Een foutje in de verdediging bij ZVV werd afgestraft  en deze kans werd mooi afgemaakt door de  aanvoerder van FCW Anouar Attal Haoui met een mooie stift over doelman Oussama Zayzaoui 1-1 . ZVV werd sterker en het was wachten op dat de kansen verzilverd werden. De doelman van FCW -Barry Botman- stond echter zijn mannetje en hield FCW in de race, maar tegen een kogel van Yassin Irzi was hij kansloos,1-2. Toen in de 13e minuut Djamel Boerstra met een slim hakje Barry verraste was het verschil gemaakt 1-3. Tot de rust miste beide teams nog een paar kansen.

Na rust een hevig aandringend FCW proberend om zich terug te knokken in de wedstrijd. ZVV was even verrast en had een paar reddingen nodig van Oussama om weer bij de les te zijn. En toen ging het lopen als een trein. De spelers gingen elkaar steeds beter vinden en het werd een echte voetbalshow. In de 27e minuut was Djamel het eindstation na een schitterende aanval: 1-4. Een minuut later was het Djamel wie anders met een strak afstandsschot die de 1-5 op het scorebord bracht. De wedstrijd was gelopen hoewel FCW wel bleef knokken voor een beter resultaat tegen beter weten in. Brahim Karoumi beloonde zichzelf na een goede wedstrijd met een treffer om de stand naar 1-6 te tillen. Een rake tienmeter trap van Yassin was genoeg voor de 1-7. Man of the match Djamel maakte nog de 1-8 als toetje.

Kunnen we spreken van Man of the match ? Deels ja, maar dan doen we de rest van het team tekort.
ZVV Den Haag speelde als één team en dat straalden ze ook echt uit. De laatste minuten was het de wedstrijd uitspelen en geen schade oplopen door  blessures en onnodige gele kaarten. Want volgende week staat de volgende kraker voor de deur: ZVV Kroeven uit Breda komtdan op bezoek in het Zuiderpark. Een team dat gedegradeerd is uit de Eredivisie en ook nog geen verlies punten heeft opgelopen. Een wedstrijd waar naar uitgekeken wordt door de spelers maar tegen een tegenstander die echt niet onderschat mag worden. U bent welkom om deze wedstrijd bij te wonen. Vrijdag 4 oktober (dierendag!) in onze thuishaven Sportcampus Zuiderpark te Den Haag, aftrap om 21.30 uur.

Meer info: Eerste Divisie B