ZVV Den Haag wint weer – 📷 Archief Sportsnap.nl (Michel Finkelnberg)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 2 Seconden

Na de zwaarbevochten overwinning op OACN boys van afgelopen week stond het volgende duel alweer op het programma. In het redelijk gevulde Zuiderpark kwam ZVV Middelburg op bezoek. Deze ploeg staat momenteel laatste, maar toch een tegenstander die niet te onderschatten is (gehoord uit de verhalen van hun vorige tegenstanders).

Bron: ZVV Den Haag

ZVV Den Haag begon geconcentreerd aan het duel en nam gelijk het initiatief en kwam al snel op voorsprong. In de 2e minuut speelde Yassin Irzi zich knap vrij bij de achterlijn en zijn voorzet werd in het doel gelopen door een verdediger van Middelburg: 1-0. Er ontspon zich een meer open wedstrijd waarbij Middelburg meer met een meevoetballende keeper ging spelen. Zo kregen ze een optisch overwicht maar ZVV stond goed gepositioneerd en er kwamen geen grote kansen uit.

Jammer genoeg waren de Hagenaars in die periode niet klinisch genoeg op dat af te straffen hoewel een schitterende aktie van Mo el Osrouti met een schot op de kruising  een beter lot had verdiend. Toch kwam ZVV op een 2-0 voorsprong door een specialiteit van Djamel Boerstra die met een subtiel hakballetje de uitstekende doelman van Middelburg het nakijken gaf.

Na rust hetzelfde beeld. ZVV Den Haag duidelijk op zoek om de knock-out uit delen maar helaas niet scherp in de afwerking en Middelburg wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer. Het spel werd wat harder en Middelburg ontving een paar gele kaarten om ZVV in bedwang te houden. In de 30e minuut beging het uitteam een overtreding in het doelgebied en de toegekende strafschop werd daarna  onberispelijk binnengeschoten door Djamel Boerstra en de 3-0 was een feit.

ZVV dacht even dat ze nu in veilige haven waren maar kwamen bedrogen uit. Een wederom verkeerde keuze voor het doel van Middelburg en een daaropvolgende slechte omschakeling van ZVV stoomde de uitblinkende doelman Arash Emamjomeh van de uitploeg op en met een verwoestend schot liet hij doelman Oussama Zayzaoui kansloos: 3-1. Een luid gejuich op de tribune viel hem ten deel.

ZVV herstelde het verschil in doelpunten binnen een minuut. Eerst werd een tienmetertrap toegekend aan ZVV, na de 6e overtreding van de gasten. Aanvoerder Mo Ouarraki schoot ZVV met een schot in de beneden hoek naar een 4-1 voorsprong. Binnen een minuut was dezelfde speler verantwoordelijk voor de 5-1 en beloonde zichzelf voor zijn goede wedstrijd. Wederom een tienmeter en nu was Anouar Zibouh degene die hem nam. Is dat de afspraak? Hij schoot hem hard in maar de keeper werd de winnaar zodat de stand 5-1 bleef.

De pechvogel van de avond was echter doelman Oussama Zayzaoui die overigens een goede wedstrijd keepte. In een één op één situatie met de spits van Middelburg onderschepte hij de bal correct, maar de scheidsrechter beoordeelde het echter als een overtreding en trok de rode kaart. Reserve-doelman Elias Chouardi kwam het veld in en hield knap de toegekende vrije trap. Toch kwam Middelburg in deze man meer situatie terug tot 5-2. De uitploeg rook bloed en even stond de organisatie bij ZVV nog niet goed en in de 39e minuut kwam de 5-3 op het scorebord. ZVV herstelde zich en speelde daarna de laatste minuut geroutineerd uit.

Een verdiende overwinning voor ZVV Den Haag gezien de wedstrijd maar zal zich toch achter de oren moeten krabben dat er echt beter met de vele kansen zal moeten worden omgesprongen.

Volgende week een weekje vrij mooi tijd  om even de batterij weer op te laden voor de uitwedstrijd tegen GZV Watergras, vrijdag 1 november a.s.

Meer info: Eerste Divisie B