ZVV Urk/Bakkerij de Kof opent het seizoen met een gelijkspel (INCL. 📽️)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 30 Seconden

URK – De Urker zaalvoetballers hebben afgelopen vrijdag de competitie afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen een titelfavoriet.

Bron: ZVV Urk

De selectie van Herman Spel begon niet goed aan de eerste helft. De verdedigingsorganisatie en slordige passing waren het gevolg dat de Urkers de bal snel kwijt waren en dat Zwaag een aantal goede kansen kreeg. Ondanks de moeilijke fase kreeg Johan Loosman wel twee mogelijkheden, maar paal en lat zaten een doelpunt in de weg.

In de tweede helft zat De Kof 1 er vanaf het begin wel meteen bovenop. Maar toch kwamen de Urkers weer op achterstand. Wederom was daar onnodig balverlies op eigen helft debet aan. De bekende straatvoetballer Jim Nelen profiteerde en zette ZVV Zwaag weer op voorsprong. Waar ‘Street King’ Jim Nelen in de eerste helft misschien nog niet zo op viel, was hij in de tweede helft wel nadrukkelijk aanwezig met individuele acties.

Na de 1-2 golfde het spel op en neer met over en weer kansen voor beide teams. Zo was bij de Urkers Riekelt Snoek dreigend en had Johan Loosman het geluk niet aan zijn zijde. Waar De Kof via een dubbele kans van Jonathan Kater en Albert Hendrik Romkes wellicht had kunnen scoren, daar hadden bezoekers de 1-3 misschien wel moeten scoren. Echter wist de uitblinkende Marinus Bakker knap redding te brengen in een twee-tegen-één situatie.

Toen Urk het de laatste minuten met spelende keeper ging proberen viel de gelijkmaker alsnog. Deze keer wist Johan Loosman wel doeltreffend af te ronden, en hoe. Via de draai schoot hij, een minuut voor tijd, knap in de kruising. De resterende minuut was nog even billenknijpen, waar Jim Nelen het in de allerlaatste seconde van afstand probeerde, echter bleef het bij een 2-2 gelijkspel.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hun tweede competitiewedstrijd tegen het gepromoveerde FC Golden Stars, wie vorig seizoen kampioen wist te worden in de Topklasse A. De Amsterdammers zijn het seizoen begonnen met een 3-7 overwinning op Hovocubo/Veerhuys 2. De wedstrijd in de Sporthallen Zuid (veld 3) begint om 20:30 uur.

Meer info: Eerste Divisie A