Moeizame winst voor Futsal Dragten

0 0
Leestijd:2 Minuten, 52 Seconden

“Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als jezelf wilt.” Deze uitspraak uit een ver verleden werd weer actueel door Futsal Dragten, dat vrijdagavond speelde tegen Futsal Frisia. Gezien de stand op de ranglijst mocht gerekend worden op een driepunter. Maar dat werd door het eigen optreden moeilijker dan verwacht.

Met het spel op zich was niks mis. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar de onzuiverheid in de afwerking en het soms gehaast willen aanvallen zorgde ervoor dat de spanning tot diep in de tweede helft bleef.

Futsal Frisia had in het begin van de wedstrijd moeite met het spel van de Dragtsters. Men kreeg nauwelijks de gelegenheid om uit de eigen gevarenzone te komen en het was dan eigenlijk ook geen verrassing dat Marco Braaksma al in de 4e minuut ‘uit de draai’ voor 1-0 zorgde. Na zo’n tien minuten werd door Dragten de druk wat van de ketel gehaald en kwam Frisia ook meer in de wedstrijd. Een goed opgezette aanval leverde zelfs de 1-1 op (11e min.). Het testen van het houtwerk werd in deze wedstrijd uiteraard ook niet overgeslagen en de al genoemde onzuiverheid was er debet aan dat beide teams met deze gelijke stand gingen rusten.

Na de nodige instructies begon de tweede helft veelbelovend en het speltempo werd opgeschroefd naar een niveau waarin beide teams de nodige kansen kregen. Frisia zag in de 30e minuut mogelijkheden om met een counter gevaarlijk te worden, maar Tim Hof dacht daar anders over. Hij tikte de bal op eigen helft voor de voeten van de tegenstander weg, begon een rush richting vijandelijk doel en bediende Rachid Akdim, die vervolgens het touw vond: 2-1.

Frisia liet het er niet bij zitten en zocht veelvuldig de aanval. Goed verdedigingswerk bij de thuisploeg voorkwam echter dat er opnieuw een gelijke stand op het scorebord verscheen. Sterker nog, in de 43 minuut werd de voorsprong naar 3-1. Ook Dragten liet zien goed te kunnen counteren. Sander Germeraad begon aan een lange solo, stuitte in de afronding op de goed reagerende doelman, maar in tweede instantie was de goalie kansloos.

Dit zou dan de bevrijdende voorsprong moeten zijn. Dragten-keeper Jelmer Hoekstra moest echter nog flink aan de bak. Twee enorme kansen voor Frisia in de 46e en 47e minuut werden onschadelijk gemaakt, waarna Frisia zich gewonnen gaf. Men wisselde in de laatste minuten de keeper nog wel voor een extra veldspeler, maar dat was eigenlijk tegen beter weten in. Met de doelman op de Dragtster helft, kreeg Tim Hof de bal voor zijn voeten en kon vrij richting het lege doel aan de overkant lopen. De wachtende Sander Germeraad kreeg de eer om zijn naam achter de 4-1 te schrijven. Voor de scheidsrechter was dit een mooi moment om de wedstrijd maar meteen te beëindigen.

Net als vorige week in de bekerwedstrijd tegen Avanti was Futsal Dragten dus weer slordig in het omgaan met de kansen. Of zoals coach Luchien Eding zei: “We hadden in het begin al snel op 2-0 of 3-0 kunnen komen en dan was het al klaar geweest.”

Feit is wel, dat na deze overwinning Futsal Dragten weer in de top-3 van de Topklasse staat. Een positie, die men na komende woensdag ook nog wil innemen, als de eerstkomende wedstrijd wordt gespeeld. Dragten reist dan naar Hoogeveen, waar de plaatselijke trots om 20.00 uur klaar staat voor de volgende wedstrijd.