Silke van der Wal schiet Libertas/Damstra Installatietechniek VR naar de halve finales NK Futsal – 📷 Meint de Vries

0 0
Leestijd:2 Minuten, 0 Seconden

In de rust van de wedstrijd Libertas/Damstra Installatietechniek VR – EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR zat Silke van der Wal als een dood vogeltje diep weggedoken in de uiterste hoek van de kleedkamer. Het huilen stond haar nader dan het lachen. Vier keer stond de paal of lat in de weg. Was zij het houtwerk toch een keer de baas dan ranselde keepster Alissa Visch de ballen uit de goal. Maar het kan verkeren. Een uur later stond zij lachend de pers te woord. Want in een tijdsbestek van twee minuten boog zij de 0-1 achterstand om in een riante 3-1 voorsprong. Eind goed al goed.


Bron: zv Libertas / 📷 Meint de Vries

Tijdens de theepauze strooide coach Symen Abe Hoekstra met complimenten. Hij zag zijn team domineren tegen een vechtlustige tegenstander. Bijna alles ging goed, behalve het benutten van maar liefst elf grote kansen. De 17-jarige Iris Polder had haar debuut kunnen opfleuren met een doelpunt, maar schatte een vlijmscherpe voorzet niet op de juiste waarde. De Harrekiet traint na de winterstop met de selectie van Libertas en maakt grote sprongen. Een zondagsschot van de uitblinker uit Zwolse zijde, Daniëlle van der Velde, bezorgde de Damwâldster een fikse kater.


NK Vrouwen 2023/2024
vr 3 mei 2024
- 20:30
zv Libertas / Damstra Installatietechniek VR
5 3
EXS Zwolle / Schuurman Bouwadvies VR


Na rust leek borduurde Libertas voort op hetzelfde scenario, namelijk het missen van kansen. Zowel Silke van der Wal als Jildou Koning wisten weer niet het net te vinden. Toen volgende twee magisch minuten en stond er warempel 3-1 op het scorebord. Een loepzuivere hattrick van Silke van der Wal was hier debet aan. Sam Bosma en Marissa Elzinga maakte het kwintet aan doelpunten vol. Voor Exstudiantes verzachtten de doelpunten van Anouk Bourgonje en Manon van der Velde de nederlaag iets. Door deze 5-3 overwinning mag Libertas volgende week vrijdag thuis opnemen tegen landskampioen Fc. Marlène. Een week later volgt in Heerhugowaard de return. De winnaar plaatst zich voor de finale.


Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P