0 0
Leestijd:1 Minuten, 6 Seconden

In de Topklasse F speelde Westerkwartier vrijdag jl. thuis tegen Futsal Winsum 2. De promovendus staat hopeloos onderaan, maar gaf veel tegenstand en maakte het de mannen van coach Erik Donker flink lastig.

Bron: V.V. Westerkwartier

Het begin van de wedstrijd was in ieder geval veelbelovend voor de thuisclub want binnen een minuut ging Sale Rozema op links goed door en kon Delano Dussel de 1-0 binnenschieten. Halverwege de eerste helft was het weer de sterk spelende Dussel die knap wegdraaide na een aangooi van doelman Erwin Heidinga en de 2-0 aantekende. Maar Winsum kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd en scoorde met een afstandschot de 2-1.

Na rust liet het wat ongeduldig spelende Westerkwartier een aantal kansen liggen, schoten Dussel en Rozema op de paal en wist Winsum wel te scoren: 2-2. In de hectische slotfase was het eerst Westerkwartier dat een man-meer-situatie mocht uitspelen en dat lukte via een snelle combinatie tussen Rutger van der Veen en Rick Renkema, waarbij laatstgenoemde Dussel bij de tweede paal vond: 3-2, en de derde voor Dussel. Daarna mocht Winsum het twee minuten met een man meer op de vloer proberen, maar Westerkwartier stond goed.

Door deze overwinning staan de zwarthemden op een verdienstelijke derde plaats in de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F