0 0
Leestijd:1 Minuten, 54 Seconden

De Winter Deaflympics 2024 –Futsal voor doven en slechthorenden– gaat zaterdag 2 maart van start. De Winter Deaflympics wordt gespeeld in het Turkse Erzurum. Om hieraan mee te mogen doen dient men een gehoorverlies van 55dB of meer te hebben. Om dit in perspectief te zetten; een normaal gesprek vindt qua volume plaats op 60dB.

Bron: KNVB / ๐Ÿ“ท Marcel Koopmans

Voor Nederland doet het Doven Futsal mannenteam mee. Het wordt uitgezonden door de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) en wordt (mede) ondersteund door de KNVB. De mannen staan vijfde op de Europese ranglijst.

Voorbereiding op ‘Poule des Doods’

Het mannenteam bereidt zich voor op wat zonder twijfel hun grootste uitdaging tot nu toe zal zijn. Deze uitdaging komt in de vorm van de zogenaamde ‘Poule des Doods’, waar Nederland het op moet nemen tegen enkele van de sterkste teams in de competitie. Naast het gastland Turkije, zullen zij de strijd aangaan met Iran, de wereldkampioen van 2023, en Italiรซ, de vice-Europees kampioen van 2022.

Hoofdcoach Jaap van der Snee is zich zeer bewust van de zware taak die voor hen ligt, maar blijft optimistisch. “Het is een eer om deel te nemen aan de Winter Deaflympics. De loting heeft ons in een uitdagende poule geplaatst, maar we zijn zeer gemotiveerd en goed voorbereid op deze nieuwe ervaring,” zegt Van der Snee. “Ons team werkt hard en gelooft in de mogelijkheid van overwinning, ongeacht de sterke tegenstanders. We nemen elke wedstrijd zoals hij komt, met het doel een stap verder te komen en misschien zelfs voor verrassingen te zorgen. Het is niet onmogelijk, alles is mogelijk.”

Het Nederlandse dovenfutsalteam kijkt vol verwachting uit naar de start van de Spelen, vastbesloten om als eenheid betere resultaten te behalen en te bewijzen dat alles mogelijk is op het sportveld. Terwijl de Winter Deaflympics 2024 nadert, belooft de deelname van het Nederlands mannenteam in de ‘Poule des Doods’ een spannend en inspirerend hoofdstuk toe te voegen aan de geschiedenis van deze bijzondere spelen.

Poule-indeling

De Nederlandse mannen zijn tijdens het toernooi ingedeeld in Groep A:

– Italiรซ
– Iran
– Turkije
– Nederland

Programma

Datum (aanvang)TeamsHal
za. 2 maart (08:30 uur)Iran – Nederland1
ma. 4 maart (16.00 uur)Nederland – Turkije1
wo. 6 maart (12:00 uur)Italiรซ – Nederland2

Meer info: Winter Deaflympics 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0