Zaalvrouwen Drachtster Boys door naar de ½ finale landelijke beker

0 0
Leestijd:1 Minuten, 30 Seconden

Vrijdagavond 20 oktober jl. moest de avond worden van revanche. Niet op de tegenstander in de kwart finale van de landelijke beker, PFC VR1 uit Apeldoorn, maar op zichzelf. Immers de Drachtster vrouwen hadden de laatste 2 competitie wedstrijden verloren door min of meer eigen falen en vandaar de revanche gevoelens bij de speelsters en de staf.

Cor Kramp  Cor Kramp

Welnu….de missie is geslaagd! PFC uit Apeldoorn werd in hun thuisbasis overrompeld door de Drachtster vrouwen. Na 6 minuten speeltijd stond het 0-5. De ene na de andere mooie aanvalsopzet werd door de Drachtster meiden omgezet in doelpunten. De 0-1 door Tjitske Sikma was symbolisch. Alles lukte. Na een mooi hakballetje van Jessie Prijs kon Tjitske het net vinden. De 0-2 en de 0-3 kwamen op naam van Jessie Prijs die Esther van Toledo niet veel later in de gelegenheid stelde om de 0-4 te maken. Rianne Mulder maakte op aangeven van Marian Meijer de 0-5. Voor de rust maakte PFC nog de 1-5 door Erika Koetsier, maar iedereen had al in de gaten dat de Drachtster vrouwen de halve finale van de landelijke beker gingen halen.

Na de rust, meer voor de statistieken, kwam PFC meer in de drang naar voren wat ook resulteerde in een aantal doelpunten van hun kant, gescoord door Erika Koetsier en Anne Westerweel. Echter de Boys vrouwen maakten er in de 2e helft net zoveel; door Esther van Toledo (2x) en Jessie Prijs, dus werd de eindstand 3-8.

Drachtster Boys VR1, als huidig bekerhouder, door naar de halve finale waarin als tegenstander KTP Nieuw Roden VR 1 werd geloot. Deze mooie Noordelijke derby wordt gespeeld op vrijdagavond 1 december in het Sportcentrum te Leek.

De andere halve finale wedstrijd gaat tussen Hovocubo VR1 en Pernis VR1.