Zaalvoetballers onderuit in Zweden

0 0
Leestijd:1 Minuten, 7 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Zweden verloren. In Enköping was het gastland maandagavond met 4-1 te sterk. Dinsdag staan beide partijen opnieuw tegenover elkaar.

Het afmaken van kansen. Het is en blijft een wezenlijk onderdeel van het (zaal)voetbal. Je kunt nog zo het idee hebben dat je beter bent dan je tegenstander, of op zijn minst gelijkwaardig: zonder doelpunten win je geen wedstrijden.

Moeite

Juist met dat aspect van het spel hebben de zaalvoetballers moeite. Ook tegen Zweden weer kreeg Oranje een aantal goede mogelijkheden om de stand een dragelijker aanzien te geven. Het lukte alleen Jamal el Ghannouti om de bal achter de Zweedse doelman te krijgen. Het betekende de 0-1 voorsprong, al in de tweede minuut.

Via twee spelhervattingen (corners) moest de ploeg van Max Tjaden twee tegentreffers incasseren, waarna de Zweedse aanvoerder Kristian Legiec met zijn tweede doelpunt de ruststand op 3-1 bepaalde.

Niet tevreden

Tjaden was niet tevreden over de getoonde inzet van zijn formatie en liet dit in de verplichte pauze blijken. In de tweede helft viel er – ondanks de kansen voor Nederland – nog één treffer. Voor Zweden, dat foutief verdedigen hard afstrafte.

Al met al een verdiende, maar toch ook enigszins geflatteerde nederlaag. De zaalvoetballers hebben dinsdag vanaf 20.00 uur de kans om deze tegenslag recht te zetten.